Foci VB 2014 Brazília, selejtező csoportok – esélylatolgatás női szemmel

Durván 30 kilométerre az otthonomtól, hajnalig tartó buli, akarom mondani, munka – ami nálam többnyire egy és ugyanaz – közepén jártam, amikor megejtették a következő foci vb selejtezőinek sorsolását, így csak valamikor a vasárnap folyamán, nagyjából a Magyar Nagydíj és a Loki-Fradi között értesültem róla, kik közé keveredtünk ezúttal. Azt mondja: drága kis hazánk fiai mellett Hollandia, Törökország, Románia, Észtország és Andorra válogatottja landolt a D csoportban. Hmm. Elsőre nem tűnik vészesnek. Egy gyors keresés, nézzük csak a többi csoportot! Háááát, igaz, ami igaz, bőven kerülhettünk volna rosszabb helyre, akár több olyan csoportba is, ahol egyetlen sípszó és labdaérintés nélkül is nyilvánvaló, hogy kár erőlködnünk. Az mindenképp pozitívum, hogy végre elkerültük a svédeket! :)

De hagyjuk a többieket, foglalkozzunk inkább magunkkal és a továbbjutási esélyeinkkel. Attól, hogy a sorsolás lehetett volna sokkal kedvezőtlenebb, még egyáltalán nem könnyű a helyzet. Első ránézésre, ha a realitásokat igyekszem alapul venni, azt mondom, meglehet a harmadik hely, amivel ugyan Brazíliába nem jutunk ki, de legalább nem kerülünk rosszabb kalapba a következő sorsoláskor.

Hogy a csoportot magasan Hollandia nyeri, nem kétséges, ahogy az sem, hogy valószínűleg Andorra végez a hatodik, azaz az utolsó helyen. S.z. kollégához hasonlóan én is merészelem borítékolni Andorra ellen a hat pontot, és Észtország esetében is hajlok az optimizmusra, remélhetőleg őket is oda-vissza legyőzzük. Üssön agyon bárki, de a hollandokkal szembeni összecsapásokra egy szép kövér nullával számolok – inkább érjen kellemes meglepetés, ha netán elcsípünk egy pontot az oranjétól. A legnehezebb kérdés egyértelműen, hogy mire jutunk a törökök és a románok ellen, hisz e két gárdával együtt harcolunk majd a pótselejtezőt jelentő, jelenthető második helyért. Futball téren hosszú éveken keresztül jóval előttünk járt mindkét ország, bár figyelemre méltó tény, hogy a törökök 2002, míg a románok 1998 óta nem jutottak ki világbajnokságra. Romániával szemben határozottan nekünk kedvez a statisztika, de tudjuk ugye, hogy a mutatók nem nyújtanak garanciát semmire. Az is kérdés, hogy mennyire tépázza meg a bundabotrány a törököket, hány válogatott labdarúgót érint majd a dolog, ha érint egyáltalán, hiszen eddig – legalábbis az általam fellelt információk szerint – nevesítve csak edzők és vezetők felelősségre vonásáról lehetett hallani. Ha nagyon derűlátó akarok lenni, akkor 4-4 pontot tippelek mind a Törökország, mind a Románia elleni meccsekre, ha az aggódó énem kerekedik felül, akkor bizony 1-1 pont kerül a rubrikákba, a köztes esetben pedig a négy mérkőzésből összehozunk egy győzelmet és egy döntetlent, úgyhogy összesen négy ponttal gazdagodunk, amivel pont nem megyünk majd semmire, mert még a harmadik hely sem lesz meg. Összességében azt gondolom, hogy a dolgok jelen állása szerint a harmadik helyért is lehet, hogy küzdenünk kell, de kis szerencsével, no meg az addig hátralévő több mint egy év alatti fejlődéssel talán elcsíphetjük azt a bizonyos második helyet.

Szóval, nem könnyű megjósolni, mi fog történni 2012 és 2013 ősze között. Hozzá nem értő – de elborult futballimádó – véleményem szerint alakul valami a magyar válogatottnál, vélek felfedezni javulást a csapat játékában, mentalitásában, küzdőszellemében, és ha ez a folyamat így megy tovább Egervári Sándor égisze alatt, akkor jövő ilyenkor talán sokkal optimistább esélylatolgató cikk kerül ki a klaviatúrámból :) Szívből kívánom, hogy legyen így, és persze mindig, mindenhol: Hajrá, magyarok!

Hozzászólás, vagy trackback a saját oldaladról.

One Response to “Foci VB 2014 Brazília, selejtező csoportok – esélylatolgatás női szemmel”

  1. kaffer szerint:

    Imádom az optimizmusodat.. DD

Szólj hozzá